Во Саудиска Арабија погубени 47 лица осудени за тероризам

Во Саудиска Арабија денеска се погубени 47 луѓе осудени за тероризам, вклучително и истакнатиот шиитски свештеник Нимр ал Нимритис.

– Поголемиот број егзекутирани беа вклучени во нападите на Ал Каеда од 2003 до 2006 година, соопшти саудиското Министерство за внатрешни работи.

Иран ја предупреди Саудиска Арабија дека „скапо ќе ја чини“ погубувањето на Нимр.