Фото: Страшни детали од монстуозниот напад на Србите во Косово!

Албанците вчера во Гораждевац пукаа во куќите во кои српските деца спиеа, за голема среќа никој не настрада.
Албанците пукале од автомобил во 2:45 го урнале споменикот со жртвите од НАТО бомбардирањето, кој се наоѓа во центарот на селото, пукале во куќата на Саше Петровиќ, го запалиле автомобилот на Србољуб Колашин, а потоа пукале во куќата на Милунка Букумириќ, па на крај испукале неколку рафали на Драш Вуковиќ.

Зорана Портиќ Петровиќ, сопруга на Саше Петровиќ во чија куќа Албанците испукале 7 куршуми се уште е во шок и е многу исплашена. Таа изјави дека куршумите прелетале во непосредна близина на креветот во кој спиело нејзиното 7 годишно дете и дека нејзиниот сопруг за влакно ја избегнал смртта бидејќи, пред 5 минути искочил од тоалетот каде што куршумите завршиле. Во српска куќа во селото Гораждевац кај Печ меѓу неделата и понеделникот од автомобил во движење извршен е вооружен напад.

 Kosovska-policija

Be the first to comment on "Фото: Страшни детали од монстуозниот напад на Србите во Косово!"

Напишете коментар

Your email address will not be published.