НОВО ВИДЕО: Системот С-400 од кој се плашат Турција и НАТО!

Војници од Централниот воен округ одржаа боречки престрелки со ракетни системи С-400 “Триумф”, истите кои Русија ги испрати во Сирија, откако Турција урна  бомбардер Су-24.

c4000

Токму тоа пасно оружје  е паника  за НАТО и особено авионите на Турција, кои ги прекинаа летовите во опасната гранична зона. Вежбата се одржа во Капустин Јар, Астраханска област, а воениот ТВ канал “Ѕвезда” покажа ексклузивни снимки. Задачата на ракетата  беше сложена – тие мораа да уништат цели под радиолектронско влијание на противникот. Со две ракети беше успешно уништена реактивна цел 96П696 “Кабала” (“свиња” – во превод), соопштија од руското Министерство за одбрана.

 

Be the first to comment on "НОВО ВИДЕО: Системот С-400 од кој се плашат Турција и НАТО!"

Напишете коментар

Your email address will not be published.